Gevulde koeken

Met amandelspijs kun je enorm veel verschillende gerechten maken. Zo maakte ik al gevulde speculaas met amandelspijs en nu ga ik voor de gevulde koeken. 

Ik was in eerste instantie bang dat ze zouden mislukken, maar ze werden echt lekker! 
Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram suiker 
  • 150 gram koude boter
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • Amandelspijs
  • Ei om te bestrijken
  • Garneeramandelen

Bereiding:

  1. Snijd de roomboter in kleine blokjes en meng met de bloem, suiker, kaneel, 2 eieren en een snufje zout.
  2. Kneed goed door elkaar en vorm er een grote deegbal van. Laat even opstijven in de koelkast of vriezer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol de deegbal uit op een met bloem bestoven werkblad.
  4. Steek rondjes uit het deeg met een koekjessteker of met een glas. Verdeel amandelspijs over de helft van de rondjes. Laat de randjes vrij.
  5. Bestrijk de randjes van de koek met het losgeklopte ei. Leg er een ander plakje deeg bovenop en druk de randjes aan met een vork. 
  6. Bestrijk de bovenkant van de koek ook met het losgeklopte ei en leg er een amandel bovenop. Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s