Ciabatta pizzabrood

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept plaatste voor tapas. Maar dat maakt dit recept weer helemaal goed. Het fijne aan pizzabrood is dat je enorm kan variëren met het beleg. 

Ingrediënten:

  • Ciabatta afbakbrood
  • 6 eetlepels tomatensaus (passata)
  • 3 tomaten
  • Salami
  • Mozzarella
  • Geraspte kaas
  • Oregano
  • Basilicum

Zoals ik al zei kan je variëren met het beleg. Maak bijvoorbeeld een pizzabrood Hawaï of voeg champignons toe. 

Bereiding:

  1. Breng de tomatensaus op smaak met de oregano en eventueel wat peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden en snijd de ciabatta in de lengte doormidden. Bestrijk iedere helft van het brood met de saus. Als je teveel saus gebruikt wordt het brood sompig. Geloof me, ik spreek uit ervaring.
  3. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken. Verdeel de salami, tomaten, geraspte kaas en mozzarella over je ciabatta. 
  4. Bak je ciabatta pizzabrood in 8 minuten af in een voorverwarmde oven. Garneer met basilicum en snijd het brood voor het serveren in kleinere stukken. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s