Vegan salted caramel cups

Dit heerlijke tussendoortje is makkelijk te maken en nog gezond ook. 

Ingrediënten:

Voor de chocolade:

  • 75 gram rauwe cacaopoeder
  • 75 gram kokosolie
  • 25 gram agavesiroop

De agavesiroop kan vervangen worden door honing.

Voor de salted caramel:

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 15 gram cashewboter
  • 15 gram agavesiroop
  • 45 milliliter water
  • Grof zout

De cashewboter kan worden vervangen door pindakaas. Deze is alleen iets sterker van smaak. 

Bereiding:

  1. Smelt de kokosolie in de magnetron. Meng dit met het cacaopoeder en de siroop. 
  2. Doe alle ingrediënten voor de salted caramel in een keukenmachine en maak er een kleverig geheel van. Proef tussendoor of er nog extra zout moet worden toegevoegd.
  3. Verdeel de helft van de chocolade over een muffinvorm (met cupcake cups) en laat opstijven in de vriezer. De chocolade is al snel hard.
  4. Als de chocola hard geworden is verdeel je de salted caramel over de vormpjes. Als laatste de rest van de chocolade verdelen en laat weer opstijven in de vriezer.

Guilt free genieten!

Advertenties

Een gedachte over “Vegan salted caramel cups

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s