Havermout appeltaart muffins

Oké, de muffins zijn natuurlijk niet exact hetzelfde als een punt appeltaart. Maar ze zijn vrij van geraffineerde suikers en daardoor een stuk gezonder dan een gewoon stuk appeltaart. Daarnaast zijn ze nog echt lekker ook! 

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout
  • 480 milliliter melk
  • 1 ei
  • 25 gram honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • Snuf zout
  • 1 appel
  • 40-50 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten (havermout, bakpoeder, kaneel, zout). Meng in een andere kom de kokosolie, melk, ei en honing.
  2. Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en laat even staan. Op deze manier kan het melkmengsel worden opgenomen door de havermout. 
  3. Schil ondertussen een appel en snijd deze in blokjes. Spatel de appel en de rozijnen door het beslag. 
  4. Verdeel het mengsel over de muffinvormen. Het kan zijn dat er nog wat melk achterblijft in de kom, dit is niet erg. Zet de muffins voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. 

Heb je te veel muffins? Dan kan je de muffins luchtdicht verpakken en invriezen. Zo kan je later altijd nog genieten van je appeltaart muffins. 

Advertenties

Een gedachte over “Havermout appeltaart muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s