Courgette-tomatenschotel met ricotta

Als ik ricotta in een recept zie staan ben ik altijd meteen nieuwsgierig. Ik vind de smaak van ricotta heerlijk. Tijd om te proberen dus! 

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 2 grote uien 
  • 1 knoflookteen
  • 250 gram ricotta
  • Oregano
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een pan met de oregano. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd ondertussen de courgette en tomaat in plakken. 
  3. Als de ui klaar is schep je deze in een ovenschaal. Verdeel hier ongeveer de helft van de ricotta over.
  4. Bedek de ui dakpansgewijs met de plakjes tomaat en courgette. Besprenkel met olijfolie en peper en zout.
  5. Verdeel vervolgens de rest van de ricotta er overheen en leg twee takjes rozemarijn tussen de groenten. Zet in de oven voor 45 minuten. Dek de ovenschaal de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie. 

Lekker met gnocchi! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s