Kaneelsemifreddo met pecannoten

De goedheiligman is weer in Spanje en de volgende gulle vriend komt er alweer bijna aan. Beginnen de kerstkriebels al te komen? Zodra het kouder wordt begint het bij mij al te kriebelen..

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 40 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1-2 theelepels kaneel
  • Snufje zout 
  • 75 gram pecannoten

Bereiding:

  1. Splits de eieren en klop vervolgens het eiwit met een snufje zout stijf. Je kan controleren of je het eiwit stijf hebt geklopt door de kom op de kop te houden. 
  2. Meng in een kom het eigeel met de kristalsuiker. En klop de slagroom met de kaneel en vanillesuiker. 
  3. Hak de pecannoten fijn en spatel door het eigeel. Schep beetje bij beetje de kaneelslagroom hier doorheen en vervolgens voorzichtig het stijve eiwit. 
  4. Giet het mengsel in een cakevorm of in kleine vormpjes, dek af met vershoudfolie en zet voor ongeveer 3 uur in de vriezer. 

Hou de vorm voor het serveren even onder de warme kraan. Heerlijk om met de kerstdagen te serveren. 

Advertenties

Een gedachte over “Kaneelsemifreddo met pecannoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s