Zuurkool opgerold in ham

Vroeger was stamppot zuurkool mijn favoriete eten. Lekker met een stuk rookworst, een paar gebakken stukjes rookworst, jus en appelmoes. En nog lekkerder vond ik het om de zuurkool dan de volgende dag op te bakken, zodat deze een knapperig randje kreeg.

Maar dit is geen recept voor een klassieke stamppot. Ik heb gevarieerd met de zuurkool. En uiteindelijk toch ook nog een deel met appelmoes gegeten, heerlijk! 

Ingrediënten:

  • 1 pak zuurkool
  • 6 plakken ham
  • Geraspte kaas

Bereiding:

  1. Doe de zuurkool in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht er uit met een lepel. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  2. Verdeel een deel van de zuurkool over het midden van een plak ham en rol de ham op. Herhaal dit totdat de zuurkool op is.
  3. Leg de hamrolletjes in een licht ingevette ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet in de oven voor 20 minuten. 

Geen fan van zuurkool? Probeer dan eens deze hamrolletjes met spinazie

Advertenties

2 gedachtes over “Zuurkool opgerold in ham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s