Spitskool met kokos en cashewnoten

Deze roergebakken groente kan geserveerd worden als bijgerecht. Combineer bijvoorbeeld met lekkere lamskoteletjes. Maar ook zonder vlees is het (voor mij) een goed vullende maaltijd! 

Ingrediënten:

  • Spitskool
  • Paprika
  • Bosui
  • Ongezouten cashewnoten
  • 3 el gemalen kokos
  • Oosterse roerbakolie
  • Kerriepoeder

Bereiding:

  1. Snijd de spitskool in stroken van 1 centimeter. Snijd ook alvast de paprika, de bosui en hak de cashewnoten grof.
  2. Rooster de kokos samen met de cashewnoten in een wok tot de kokos lichtbruin is. Blijf regelmatig omscheppen, laat daarna afkoelen. 
  3.  Verhit de olie in de pan en roerbak de spitskool gemengd met de kerrie en de paprika. Voeg op het laatst de bosui toe en roerbak nog 1 minuut mee.
  4. Serveer met de kokos en de noten en breng eventueel op smaak met een paar druppels limoensap. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s