Kruidnoten cupcakes

Gister is het recept geplaatst om kruidnoten te maken. Vandaag kan je die kruidnoten gebruiken om net even wat anders op tafel te zetten. 

Ingrediënten:

  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • Handje kruidnoten
  • 100 gram roomkaas
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak van 100 gram roomboter, de zelfrijzende bloem, kristalsuiker en de eieren een beslag. 
  2. Halveer de kruidnoten en schep deze door je beslag. Meng ook de kruiden met elkaar voor de topping.
  3. Schep je cupcakevormpjes voor de helft vol met het beslag en zet in de oven voor 20 minuten. 
  4. Maak de topping door de rest van de roomboter, roomkaas en poedersuiker met elkaar te mengen. Schep de helft van het kruidenmengsel door de topping.
  5. Wacht tot de cupcakes zijn afgekoeld en spuit dan de topping er op. Maak je cupcake af met een kruidnoot en door de rest van de kruiden met een zeef te verdelen over je cupcakes. 

Helaas ben ik vergeten een foto van de binnenkant van de cupcakes te maken, hier krijg je zo’n leuk giraffe patroon. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s