Kruidnoten 

Wat is een Sinterklaasavond zonder pepernoten? Of ik moet zeggen kruidnoten. Vroeger bakten we thuis altijd kruidnoten, maar dat is alweer een behoorlijke tijd geleden. Ik was vergeten hoe simpel (en lekker) het ook alweer was! 

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram donkere basterd suiker
  • 75 gram zachte boter 
  •  2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 eetlepels melk
  • Snuf zout

Bereiding:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in een kom. Voeg hier de kruiden, boter, melk en het zout aan toe. 
  2. Kneed het deeg tot één geheel en rol in folie. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast liggen zodat de smaken goed kunnen intrekken. Als het deeg te droog is voeg je wat extra boter en/of melk toe.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en draai kleine balletjes van het deeg. 
  4. Leg de kruidnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor 15 minuten. Laat de kruidnoten buiten de oven afkoelen en hard worden. 

Variatie:

Voor de variatie kan je chocolade kruidnoten of gevulde kruidnoten maken. 

Chocolade kruidnoten:

Smelt de chocolade au bain marie en haal de pepernoten hier doorheen.

Gevulde kruidnoten:

Voor de gevulde kruidnoten heb je amandelspijs nodig. Pak een stuk van het deeg en maak plat, hier leg je een klein beetje amandelspijs op.

Vervolgens vouw je het deeg dicht en draai je er weer mooie balletjes van. Zet de kruidnoten voor 15 minuten in de oven, net als de “gewone” kruidnoten. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s