Speculaascrumble

Dit recept kan als dessert, maar je kan het ook als Sinterklaas ontbijt serveren.

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 50 gram amandelspijs
  • 50 gram rozijnen

Voor de crumble: 

  • 75 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1-2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd in deze blokjes. Doe deze in een ovenschaal en meng met de rozijnen en kleine stukjes amandelspijs. 
  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg. 
  3. Verdeel de kruimels over de vulling en zet in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s