Gevulde speculaas

Speculaas is het hele jaar door lekker. Maar met de goedheilig man in ons land, is het wel echt de juiste tijd voor een stukje gevuld speculaas. 

Je kunt ervoor kiezen om de speculaas in een muffinvorm te maken zoals ik. Maar het kan ook in een cake- of taartvorm.

Ingrediënten:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 150 gram koude boter
  • 7 eetlepels melk
  • Amandelspijs
  • Ei
  • Garneeramandelen

Bereiding:

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de suiker, zout en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg hier de koude boter in kleine blokjes aan toe en vervolgens de eetlepels melk. 
  2. Kneed het deeg tot een grote bol. Is het deeg te stug, voeg dan wat extra melk toe. Pak de bol in met folie en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten, zo trekken de smaken er goed in. Je kunt het deeg ook gerust een hele nacht laten liggen. 
  3. Meng het amandelspijs met een half ei en kneed goed. Je kunt de spijs ook helemaal zelf maken. 
  4. Rol het speculaasdeeg plat en steek met bijvoorbeeld een glas rondjes uit het deeg, net iets groter dan de muffinvorm. Verdeel het deeg over de vorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. 
  5. Vul de speculaas met amandelspijs. Maak nu met een smaller glas een deksel voor je muffin en druk de randjes goed aan. 
  6. Meng een ei met melk en bestrijk de muffins hier mee. Verdeel over de bovenkant de garneeramandelen. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s