Gegrilde courgette met mozzarella en basilicum

Tussen alle Sinterklaas voorbereidingen, pepernoten en chocoladeletters door, een lekker en gezond recept. 

Ingrediënten:

  • Courgette
  • Rode ui
  • Mozzarella
  • Basilicum
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Was de courgette en snijd deze in de lengte in dunne plakken. Snijd de rode ui in halve ringen.
  2. Smeer de plakken aan beide kanten in met olijfolie of kokosolie en bak in een grilpan tot je mooie grilstrepen ziet.
  3. Leg de courgettebrood op een groot bord. Verdeel hier ook de rode ui en mozzarella over.  Breng op smaak met peper en zout en voeg als laatste de basilicum toe. 

Tip: Vind je het gerecht op deze manier te saai? Voeg dan deze dressing toe.

Bak in een pan fijngesneden knoflook, laat deze niet bruin worden. Voeg hier citroenrasp van een halve citroen aan toe. Meng goed door elkaar en giet dan over de gegrilde courgette. Voeg eventueel nog het sap van een halve citroen toe.

Voor de optimale smaak laat je de gegrilde courgette met dressing een uur marineren. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s