Kwarkbrood met peer

Dit kwarkbrood deed me denken aan bananenbrood, maar is toch net even anders. Je kunt een plakje kwarkbrood eten als tussendoortje of ontbijt. 

Ingredienten:

  • 150 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 peer
  • 30 gram noten
  • 15 gram rozijnen
  • 10 gram zaden en pitten

De peer kan ook vervangen worden door ander fruit. 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan en meng deze met het ei en de kwark.
  2. Meng in een andere kom het meel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snufje zout. Voeg hier vervolgens het kwarkmengsel aan toe.
  3. Als het een vrij stevig deeg is geworden voeg je de peer, noten en rozijnen toe. Kneed de ingrediënten door het deeg met je handen.
  4. Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Maak af met de zaden en pitten. 
  5. Zet het brood voor 45-60 minuten in de oven. Check met een sateprikker of het kwarkbrood gaar is. Als het brood te donker wordt dek je het af met aluminiumfolie. 


Wil je net iets anders? Probeer dan deze aardbeienkwarkbroodjes.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s