Wentelteefjes met gekarameliseerde appel

Heb je toevallig even extra tijd om te ontbijten? Dan moet je deze wentelteefjes uitproberen. En onthoud het recept anders voor komend weekend.

Ingrediënten:

  • Appel
  • Kaneel
  • Halve eetlepel suiker
  • Ei
  • 100 milliliter melk
  • Scheutje water
  • Boterhammen

Bereiding:

  1. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Ik heb één appel gebruikt voor twee boterhammen. 
  2. Doe een klein beetje water in een pannetje en voeg daar suiker en kaneel aan toe. Roer door elkaar en voeg dan de appel toe en laat deze karameliseren. Als het water opgelost is voeg je wat extra toe. De appel is klaar als deze zacht geworden is.
  3. Meng ondertussen in een diep bord het ei met de melk. Je kunt eventueel nog wat extra kaneel toevoegen.
  4. Snijd de korstjes van de boterhammen en haal ze door de melkmengsel.
  5. Doe een klein beetje boter in een koekenpan en bak de boterhammen aan beide kanten lichtbruin. 
  6. Snijd een boterham diagonaal doormidden, beleg één helft met de appel en leg de andere helft er bovenop. 
Advertenties

2 gedachtes over “Wentelteefjes met gekarameliseerde appel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s