Abrikozenvlaai

De schoonmoeder van m’n zus komt uit Limburg. En waar kan je nou lekkerdere vlaaien vinden dan in Limburg? Juist, nergens! Dat heb ik geweten, dit recept moest ik hebben! 

Ingrediënten:

Deeg:

  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 140 gram licht bruine basterdsuiker

Vulling:

  • Blik abrikozen

Topping: 

  • Ei
  • Amandelschaafsel 
  • Kristalsuiker

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pureer de abrikozen met een staafmixer en laat goed uitlekken in een vergiet. 
  2. Meng de ingrediënten voor het deeg met elkaar tot een plakkerig geheel. 
  3. Vet een springvorm in en verdeel 2/3 deel van het deeg over de bodem en zijkant. De rest bewaar je voor later. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel de gepureerde abrikozen over de bodem en rol de rest van het deeg uit. Snijd hier stroken van en leg deze kruislings over de vulling.
  5. Bestrijk de bovenkant van de vlaai met ei en strooi er vervolgens amandelschaafsel en suiker overheen. 
  6. Zet de vlaai voor 30 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer met een sateprikker of het deeg helemaal gaar is. 

Laat de vlaai afkoelen en smullen maar! 

Eventueel kun je wat paneermeel op de bodem van de taart smeren. Dit neemt het overgebleven vocht uit de abrikozen op. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s