Mini pepernotencakejes

Sinterklaas is dit weekend weer aangekomen met zijn stoomboot. Daar moet natuurlijk voor gebakken worden! 

Ingrediënten:

  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker 
  • 4 eieren
  • 50 milliliter melk
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Kruidnoten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de suiker met de boter en de vanillesuiker. Voeg daarna één voor één de eieren toe. 
  2. Voeg om en om de melk en het bakmeel toe. Mix elke keer tot alles is opgenomen. Voeg ook een snufje zout toe.
  3. Roer nu de speculaaskruiden en de kruidnoten door het beslag. Het is handig om de pepernoten eerst door bloem te halen, anders zakken ze allemaal naar de bodem.
  4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm, of zoals ik in mini cakevormpjes. Maak de bovenkant af met kruidnoten ter decoratie. Zet voor 60 minuten in de oven. 

Test met een sateprikker of de cake gaar is en dan kan je al vrij snel genieten van je baksel! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s