Hartige wentelteefjes met geitenkaas

Wentelteefjes zijn van die dingen je soms vergeet om te maken. Maar nu ik ze weer gemaakt heb snap ik niet zo goed waarom dat is. Want ze zijn toch echt wel erg lekker. Dus pak dit weekend weer eens uit met de klassieke wentelteefjes met een nieuwe twist! 

Ingrediënten:

  • Brood
  • Geitenkaas
  • Honing
  • Aardbeien
  • 1 ei
  • 200 ml melk

Ik heb gebruik gemaakt van de smeerbare geitenkaas van Chavroux, maar je kunt ook plakken geitenkaas gebruiken.

Voor de klassieke wentelteefjes gebruik je wit casinobrood. Ik heb bruin brood gebruikt in dit recept.

Bereiding:

  1. Klop het ei los in een diep bord en meng met de melk. Was de aardbeien en snijd deze in kleinere stukjes. 
  2. Haal het brood door het eimengsel en bak in een koekenpan, eventueel met boter, aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  3. Leg de wentelteefjes op een bord en snijd diagonaal door de helft. Besmeer een helft met geitenkaas en leg de andere helft er bovenop. Sprenkel er nog wat honing overheen en serveer met de aardbeien. 

Gebruik je plakken geitenkaas? Leg de kaas dan tussen de wentelteefjes en bak nog even tot de kaas gesmolten is. 

Advertenties

Een gedachte over “Hartige wentelteefjes met geitenkaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s