Banaan kwarktaart met chocolade 

Ik was op de verjaardag van m’n zus. Daar hoort uiteraard een gebakje bij. Iedereen was laaiend enthousiast over de banaan kwarktaart, dus die moest ik ook proberen. En dat iedereen enthousiast was snap ik wel. Hij was heerlijk! 

Als ik vroeger jarig was stonden er in ieder geval standaard een appel- en aardbeien kwarktaart op tafel. De kwarktaart moest dan persé met een bodem van lange vingers. Het liefst ook nog verse aardbeien er doorheen. En als ik dan wakker werd at taart als ontbijt, heerlijk! 

Ingrediënten:

  • 200 gram biscuits 
  • 100 gram boter
  • 12 blaadjes gelatine
  • 4 bananen
  • 500 gram kwark
  • Sinaasappelsap 
  • Suiker
  • Slagroom
  • Chocolade

Bereiding:

  1. Smelt de boter en maal de biscuits fijn in een keukenmachine. Meng deze twee ingrediënten door elkaar en verdeel over een ingevette springvorm. Druk goed aan met een lepel en zet vervolgens in de koelkast. 
  2. Zet de gelatineblaadjes onder water in een bak met koud water en laat deze minimaal 5 minuten weken. Knijp vervolgens goed uit.
  3. Prak de bananen en verwarm deze met een beetje sinaasappelsap in een pannetje. Haal van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Roer net zo lang tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. 
  4. Klop de slagroom met de suiker stijf. En meng ondertussen de kwark met het banaanmengsel. 
  5. Schep de slagroom rustig door het bananenmengsel en verdeel vervolgens over de taartbodem. Strijk de bovenkant glad.
  6. Laat de kwarktaart ongeveer 3 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast. 

Rasp voor het serveren nog wat chocolade over de kwarktaart en dan is het tijd om te proeven en uit te delen! 

Heb je geen zin of geen tijd om zelf een kwarktaart te maken? Het gaat nog sneller met de Kwarktaart Banaan Chocolade special edition van  Dr. Oetker. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s