Appel kaneel mug cake

Een lekker en snel ontbijtje in een mok. Dit recept is iets minder gezond dan de havermout mug cake, maar dat moet soms kunnen toch?

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels boter 
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 40 gram appel
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

  1. Smelt de boter in de mok in de magnetron. Laat de boter daarna even afkoelen.
  2. Klop het ei door de boter en vervolgens ook de melk, kaneel en vanille aroma.
  3. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag. 
  4. Schil de appel en snijd deze in stukjes. Roer door het beslag heen. 
  5. Plaats de mok voor 1,5 minuut in de magnetron en dan kun je smullen! 

Ik heb nog wat extra kaneel over de appel gestrooid. Eventueel kan je ook nog rozijnen toevoegen aan je cake. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s