Ik ben dol op rozijnenbrood. Sowieso houd ik van vrijwel iedere soort brood. Met dit recept kun je een gezondere versie van Rozijnenbrood maken. En het is geen ingewikkeld recept waarbij je een broodmachine nodig hebt, het kan gewoon in de oven.
Ingrediënten:
- 250 gram havermeel
- 250 gram magere Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baking soda
- Gedroogde bosbessen
- Rozijnen
- Zout
- Kaneel
Je kunt eigenlijk alle gedroogde bessen en vruchten toevoegen die je wilt.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg het meel, de bakingsoda, het bakpoeder en een beetje zout samen in een kom en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna ook het ei en de yoghurt toe, roer door elkaar tot een kleverig mengsel.
- Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe. De hoeveelheid rozijnen en bessen is maar net hoe veel jij lekker vindt, strooi er dus maar op los.
- Doe in een cakeblik en zet in de oven voor 35-40 minuten. Test met een sateprikker of je brood gaar is.
Laat even kort afkoelen, besmeer met een lekkere laag boter en eet smakelijk!
Advertenties