Rijst koken

Rijst koken doe je normaal gesproken in een pan met kokend water. Bij de verhuizing liep ik tegen een probleempje aan. Het fornuis werkte nog niet.. 

Toen kwam ik er achter dat je rijst ook prima kunt koken in de magnetron. En dat het nog snel gaat ook! 

Je doet de rijst in een magnetronschaal die je kunt afdekken met folie of een deksel. Natuurlijk ben je wel afhankelijk van het aantal watt van je magnetron. Dus houd de rijst wel gewoon in de gaten. 

Onderstaand schema ie voor een magnetron ingesteld op 700 watt. Als je de rijst uit de magnetron haalt laat deze dan nog even 5 minuten nagaren.

  • 75 gram rijst – 200 milliliter water – 10 minuten 
  • 150 gram rijst – 325 milliliter water – 13 minuten
  • 225 gram rijst – 475 milliliter water – 17 minuten 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s