Rijstsalade met spekjes

Deze Rijstsalade kan van tevoren al worden bereid zodat je een lekkere lunch hebt voor op je werk.

Ingrediënten:

  • Rijst
  • Spekjes (mager)
  • Doperwten 
  • Bosui
  • Komkommer

Er kan gevarieerd worden met de ingrediënten. Zo kunnen de spekjes vervangen worden door gerookte kip en voeg bijvoorbeeld eens paprika toe.

Bereiding:

  1. Kook de rijst en de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Bak ondertussen de spekjes in een pan. Hier hoef je geen boter of olie bij toe te voegen omdat er genoeg vet uit de spekjes zelf komt. Als de spekjes knapperig zijn laat je ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Snijd ondertussen de komkommer en de bosui. 
  4. Als de rijst gaar is giet je deze af en verdeel over de borden of bakjes. Dit geldt ook voor de rest van de ingrediënten. 

Even laten afkoelen en klaar is je salade! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s