Sinterklaas cheesecake

Afgelopen week had ik vakantie dus dat betekende een lekker dagje met m’n zusje. En het werd letterlijk lekker door het eten dat we gemaakt hebben. 

Witte chocolade, kruidnoten, speculaasbrok… En dat allemaal verwerkt in een cheesecake. Loopt het water je al in de mond? Oké en Sinterklaas is er nog niet, maar daar smaakt het zeker niet minder om! 

Als je de taart trouwens voor pakjesavond wil maken, kan je beter de avond van tevoren beginnen. Je moet namelijk wel even geduld hebben. 

Ingrediënten:

  • 300 gram speculaasbrok
  • 300 gram witte chocolade
  • 75-100 gram kruidnoten
  • 500 gram roomkaas
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de speculaasbrok  fijn in een keukenmachine. Smelt ondertussen de boter in de magnetron. Meng de boter en brokkruimels met elkaar.
  2. Bedek een springvorm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de bodem met de speculaasbrok en druk aan met een lepel. Zet 15 minuten in de oven. 
  3. Als de bodem klaar is haal je deze er uit en zet je de oven op 130 graden. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en voeg ook de slagroom toe. 
  4. Mix de roomkaas met de suiker tot een glad geheel. Voeg dan de eieren toe en blijf mixen. 
  5. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en roer door de roomkaas. Als laatste voeg je de kruidnoten toe, ik heb dit op gevoel gedaan. 
  6. Giet het mengsel op de bodem en zet in de oven voor 60-70 minuten. Zet hem daarna nog in de koelkast voor zo’n 4 uur of een hele nacht. 

Serveer de taart eventueel met wat karamelsaus. 

Advertenties

Een gedachte over “Sinterklaas cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s