Zoete aardappelsalade met yoghurtdressing

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een recept plaatste met zoete aardappel. Maar na dit gerecht weer geproeft te hebben, herinner ik me weer hoe lekker zoete aardappel is. De yoghurt dressing bij deze aardappelsalade is trouwens ook een aanrader! 

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper en zout

Dressing:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Bieslook (of verse munt)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd ondertussen de zoete aardappelen in parten.
  2. Doe de gesneden zoete aardappel in een kom en schep om met de olijfolie, peper en zout. 
  3. Leg de zoete aardappelen op een licht ingevette bakplaat en schuif in de oven voor 20 minuten. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing met elkaar.

Laat de aardappelsalade even afkoelen buiten de oven en serveer vervolgens met de yoghurtdressing. De salade is het lekkerst als hij nog een beetje warm is. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s