Stroopwafel trifle

Zoals je waarschijnlijk wel weet houden Engelsen van een uitgebreid ontbijt. Maar ze houden ook van toetjes. Want een trifle is een oorspronkelijk Engels dessert dat uit verschillende laagjes bestaat. 

Ik heb een beetje gevarieerd op het originele recept en er een lekkere Hollandse twist aan gegeven! 

Ingrediënten:

  • Stroopwafels
  • 100 gram mascarpone
  • Opgeklopte slagroom
  • Karamelsaus

Bereiding:

  1. Klop de slagroom, eventueel met suiker, op tot deze stijf is. Spatel hier vervolgens de mascarpone doorheen. 
  2. Breek de stroopwafels in stukken en verdeel over de bodem van de glaasjes. 
  3. Schep het mascarponemengsel in de glaasjes en giet er een beetje van de karamelsaus overheen.
  4. Sluit weer af met stukjes stroopwafel en that’s it! 

Als je dan toch zondigt dit weekend, doe het dan goed en geniet er van! 

Advertenties

2 gedachtes over “Stroopwafel trifle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s