Appelcake

Je hebt al eerder een recept voor een gezonde cake met appel kunnen lezen maar op zijn tijd een ongezond plakje cake is natuurlijk ook super lekker. Daarom vandaag een recept voor een (ongezonde) appelcake.

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 180 gram boter (kamertemperatuur)
  • 180 gram suiker
  • 3 eieren (als het beslag te droog is 4 eieren)
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 citroen
  • 1/2 tl zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter en bekleed hem met bakpapier.
  2. Doe de boter, suiker en het snufje zout in een kom en mix dit tot de boter zacht is. Voeg een voor een de eieren toe en voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel toe.
  3. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appels in blokjes. Rasp en pers de halve citroen en voeg dit toe aan de appelblokjes. Voeg ook het kaneel toe en meng het dan goed door elkaar.
  4. Doe het cakebeslag in de ovenschaal en verdeel dit gelijkmatig. Verdeel de appels over het beslag en zet de cake dan voor ongeveer 45 minuten in de oven.

IMAG0462.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s