Appel kaneel broodjes

Zelf broodjes maken is met dit recept enorm simpel. Daarnaast is het nog eens erg lekker ook. Deze broodjes kan je eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Eet ze bij je ontbijt, lunch of als tussendoortje bij de koffie. 

En laat je niet afschrikken door de hoeveelheid verschillende ingrediënten, waarschijnlijk heb je het meeste al in huis!

Ingrediënten:

  • 75 gram havermout 
  • 50 gram bloem
  • 125 gram volle kwark
  • 2 eieren
  • 1 grote zoete appel
  • 3 tl kaneel
  • 1 el olie 
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en maal het havermout tot meel in je keukenmachine. 
  2. Meng hethavermeel met de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout.
  3. Als alles goed door elkaar is geroerd voeg je de kwark, olie en eieren toe. Meng dit tot een glad beslag.
  4. Roer de honing door het beslag. Ik vond twee eetlepels genoeg maar meer of minder mag ook. Schil en snijd de appel in blokjes en roer ook deze door het beslag. 
  5. Schep met een lepel bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en zet de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. 

Even laten afkoelen en dan kun je van je broodjes gaan genieten! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s