Kruidkoek met rozijnen

Een stukje kruidkoek, heerlijk als tussendoortje of als ontbijt. Dit keer heb ik een kruidkoek zelf gemaakt met appel en rozijnen. 

Ingrediënten:

  • 300 gram havermout
  • 150 ml volle yoghurt
  • 2 eieren
  • 125 gram rozijnen
  • 1 appel (of banaan)
  • 125 ml lauw water
  • 1 zakje bakpoeder
  • Kaneel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en wel ondertussen de rozijnen in een bakje.
  2. Schil en snijd de appel in kleine stukjes. 
  3. Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een plakkerig beslag. 
  4. Vet een cakevorm in en besmeer met bloem zodat de kruidkoek er straks makkelijk uit te halen is. Giet het beslag in de vorm en zet voor 60 minuten in een voorverwarmde oven. 

Snijd plakjes van de kruidkoek en besmeer met bijvoorbeeld boter, honing of appelstroop. Vroeger at ik kruidkoek met chocopasta, dus dat is ook nog een optie. Als de kruidkoek nog een beetje warm is is ie verrukkelijk! 

De plakjes kruidkoek kunnen eventueel ook worden ingevroren. Al was dat hier thuis niet nodig, de kruidkoek was binnen twee dagen op! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s