Courgettechips

Wil je eens een andere chips op tafel op je zaterdagavond? Probeer dan eens deze gezonde courgettechips. Lekker met bijvoorbeeld een mosterddip. Door de paneerlaag is deze groentechips net zo knapperig als je gewend bent van de chips uit de supermarkt.

Ingrediënten chips:

  • Halve courgette
  • 2-3 boterhammen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout

Ingrediënten mosterddip:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster ondertussen de boterhammen.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes.
  3. Klop in een kommetje een ei los en doe in een ander kommetje het meel. 
  4. Scheur het afgekoelde brood in kleinere stukken en stop samen met zout en peper in een keukenmachine. Maal fijn tot (grof) paneermeel.
  5. Paneer alle courgetteschijfjes door ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en de broodkruimels te halen.
  6. Leg de bedekte plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Meng alle ingrediënten voor de mosterddip met elkaar en dan is je chips klaar om te serveren! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s