Rozijnen wellen

Vaak komen gewelde rozijnen voor in recepten. Maar hoe doe je dat eigenlijk en waarom?

Waarom?

Als je rozijnen welt worden ze wat zachter en sappiger. Dat is extra lekker in bijvoorbeeld een appeltaart of bij desserts.

Hoe? 

Kook water en laat het heel even afkoelen. Het water moet niet te heet zijn. Doe de rozijnen in een bakje en schenk er warm/heet water bij tot alle rozijnen onder staan. Laat de rozijnen 5 minuten staan en giet ze daarna af.

Alcohol

Rozijnen kunnen in water worden geweld. Maar je kunt ze ook wellen in bijvoorbeeld rum, cognac, whiskey ofamaretto. 

Advertenties

Een gedachte over “Rozijnen wellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s