Aubergineschotel met feta

Deze Griekse ovenschotel is lekker makkelijk om te maken, maar het kost wel enige wachttijd. Daarom heb ik ervoor gekozen om de schotel de ochtend van tevoren al klaar te maken en in de koelkast te zetten tot hij de oven in kon.

Aubergines worden ook wel eierplanten genoemd en zijn erg gezond. Ze bevatten veel vezels en foliumzuur. Je kunt aubergines beter niet rauw eten, dat kan voor darmklachten zorgen.

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine
  • 4 tomaten 
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram feta
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de aubergine in plakken. Bestrooi elk plakje met zout en leg voor 30 minuten in een vergiet. Op deze manier wordt het vocht afgedropen. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd ondertussen de tomaten ook in plakken. 
  3. Dep de uitgelekte aubergine goed droog. En snijd de knoflook in dunne plakjes.
  4. Vet een ovenschaal in en verdeel de aubergine en tomaat met daar tussenin de knoflookschijfjes. Strooi peper en zout naar smaak over de ovenschotel.
  5. Besprenkel de ovenschotel met olijfolie. Snijd vervolgens de feta en verdeel deze ook over de ovenschotel.
  6. Zet het gerecht voor 60 minuten in de oven en eet smakelijk! 

Serveer bijvoorbeeld met een lekker stuk vlees en een frisse salade. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s