Havermoutbakjes met fruit

Deze havermoutbakjes zijn een feest om als ontbijt te eten. Het zijn namelijk net taartjes! 

Met dit recept maak je 6 kleine ontbijttaartjes.

Ingrediënten:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram (tarwe)meel
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels honing

Met de topping kun je enorm variëren. Ik heb de bakjes gevuld met Griekse yoghurt en aardbeien. Maar eigenlijk kan al het fruit als topping gebruikt worden. En je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van kwark in combinatie met jam. Chocolade toevoegen is ook een idee…

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Meng het tarwemeel, de havermout, honing, boter en een snufje zout met de keukenmachine tot een korrelig en licht plakkerig meel.
  3. Smeer een muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met meel. Op deze manier krijg je de bakjes straks weer makkelijk uit de vorm.
  4. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk aan met je duim.
  5. Zet de muffinvorm voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Even laten afkoelen en ga maar los met je topping! 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s