Chocolade rijstwafel repen

Chocolade repen zijn lekker, maar niet gezond. Toch hou ik wel van zoetigheid op z’n tijd. Dit is een zoete, gezondere versie om te snoepen. Een goed begin van de week dus. 

Ingrediënten:

  • 2 rijstwafels
  • 1 flinke hand gemengde ongezoute noten
  • 50-75 milliliter honing
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels cacao

De hoeveelheid honing is afhankelijk van hoe zoet je je repen wilt. 

Bereiding:

  1. Kruimel de rijstwafels in kleine stukjes. Hak de noten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de verkruimelde rijstwafels.
  2. Smelt de kokosolie samen met de honing en de cacao in een steelpan op laag vuur. 
  3. Meng het cacaomengsel door de rijstwafel en zorg dat alles goed bedekt is.
  4. Bekleed een bakvorm met huishoudfolie en giet hier het rijstwafelmengsel in. Druk alles goed aan met een lepel en dek vervolgens weer af met folie.
  5. Zet de bakvorm voor minimaal een uur in de koelkast. Daarna kan je kleine chocolade rijstwafel repen snijden. 

Tip: Zorg dat je de rijstwafels in echt kleine stukjes verkruimeld. Anders blijven de rijstwafels niet genoeg plakken en is het vrijwel onmogelijk om er repen van te snijden. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s