Warme feta met tomaat

Dit gerecht kun je bij de tapas reserveren, maar ik vind het handiger als bijgerecht voor je diner. 

Ingrediënten:

  • 200 gram feta 
  • 4 tomaten
  • 1 handvol olijven (optioneel)
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snijd de feta door de helft. Snijd één tomaat in plakken en de rest in kwarten. Strooi zout over de gesneden tomaten.
  3. Leg de feta in een ovenschaal en verdeel hier ook de olijven over. Leg de tomaten plakken op de feta en verdeel de rest van de tomaten over de ovenschaal. 
  4. Strooi flink wat peper over de ovenschaal en giet vervolgens licht olijfolie over het geheel. Eventueel wat extra over de tomaten.
  5. Zet in de oven voor 30 minuten. 

Wil je dit gerecht bij de borrel of als tapa serveren? Gebruik dan kleine ovenschaaltjes in plaats van één grote. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s