Spaghetti Carbonara

Pasta vind ik echt één van de lekkerste gerechten die er bestaat en er zijn erg veel verschillende pasta’s. De bekendste is denk ik wel de rode bolognese saus maar ook erg lekker vind ik de carbonara saus. Je kunt deze sauzen natuurlijk makkelijk in een potje in de winkel kopen maar ik vind het veel leuker om het zelf te maken. Daarom vandaag een recept voor spaghetti carbonara.

Benodigdheden (4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 125 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram Grana Padano / Parmezaanse kaas
  • Peterselie
  • Zout & peper

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop ondertussen de slagroom en eieren door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe.
  2. Bak de spekreepjes in een pan goudbruin (zonder olie/boter). Pers/snijd de knoflook en bak deze voor ongeveer een halve minuut mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti in een grote pan en voeg het slagroommengsel toe. Schep dit op laag vuur om tot het ei licht begint te stollen.
  4. Voeg nu de kaas, de spekjes met knoflook en een beetje kookvocht toe en schep dit goed om.
  5. Serveer de spaghetti met nog een beetje extra kaas, wat fijngesneden peterselie en zwarte peper. Eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s