Koolhydraatarme andijviestamppot 

Bij stamppot denk je aan de winter en aardappelen. Een koolhydraatarme stamppot klinkt dan ook bijna onmogelijk. Maar door de aardappelen te vervangen door bloemkool is de stamppot koolhydraatarm en lekker licht. 

Ingrediënten:

  • Andijvie
  • Bloemkool
  • Magere spekreepjes
  • Hüttenkäse
  • Nootmuskaat

Bereiding:

  1. Was en snijd de andijvie. Snijd de bloemkool in roosjes en breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de bloemkool in ongeveer 10 minuten gaar.
  2. Bak de spekjes zonder boter in een koekenpan. 
  3. Giet de bloemkool af en doe deze in een grote pan. Je kunt er nu voor kiezen om de andijvie even te koken of om de andijvie rauw te gebruiken in je stamppot.
  4. Stamp vervolgens de bloemkool fijn en voeg de spekjes en wat nootmuskaat toe. Roer 1 a 2 lepels hüttenkäse door de bloemkool en voeg als laatste de andijvie toe. 

Strooi voor het serveren eventueel nog wat peper over de stamppot. En als je van hüttenkäse houdt, kun je hier ook nog een extra lepel van toevoegen. Eet smakelijk! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s