Arretjescake met maltesers

Gezond? Nee totaal niet. Maar wel erg lekker! Dus stel je mag van jezelf een dagje snoepen, is deze cake zeker aan te raden! Na één plakje heb je waarschijnlijk al genoeg, want de cake is erg machtig. 

Ingrediënten:

  • 140 gram witte suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 120 gram boter
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade
  • 190 gram maltesers
  • 200 gram Maria biscuitjes

Bereiding:

  1. Smelt de melkchocolade au bain marie. Laat de boter smelten in een pannetje of in de magnetron.
  2. Meng de eieren, suiker en het cacaopoeder tot een egale massa met een mixer. 
  3. Aan dit geheel voeg je de gesmolten boter en melkchocolade toe. Mix dit met de mixer op een hoge stand.
  4. Breek de witte chocolade en de biscuitjes in kleinere stukjes. Roer dit door het chocolademengsel samen met 130 gram maltesers.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel hier in. Strijk een beetje glad en verdeel daarna de rest van de maltesers over de cake. 
  6. Laat de cake zo’n 4 uur in de koelkast staan. Makkelijk is ook om de arretjescake al de avond van tevoren te maken zodat deze de hele nacht in de koelkast kan staan.

Snijd de cake in dunne plakjes en serveer! 

Advertenties

Een gedachte over “Arretjescake met maltesers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s