Geroosterde bloemkool

Vroeger at ik bloemkool met appelmoes en een tuinkruidensausje. Als ik er nu aan denk heb ik zin om dit weer ens uit te proberen. Maar eerst dit gerecht voor geroosterde bloemkool, aangezien de meeste mensen bloemkool met appelmoes niet heel aantrekkelijk zullen vinden klinken. 

Ingrediënten:

  • Bloemkool
  • Cherrytomaatjes 
  • Rode ui
  • Oregano
  • Knoflookteentje
  • Olijfolie
  • Eetlepel citroensap
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was en snijd de bloemkool in kleine roosjes. 
  2. Meng de olie met de kruiden in een kom en hussel daarna de bloemkool hier doorheen. Zorg dat alle bloemkool onder de olie zit. 
  3. Doe de bloemkool in een ovenschaal of op een bakplaat. Verdeel daarna de gesneden ui en cherrytomaatjes over de bloemkool.
  4. Zet de ovenschaalvoor ongeveer 35 minuten in de oven. De bloemkool mag bij het serveren nog een beetje knapperig zijn. 

Als je het lekker vindt kun je nog wat geraspte kaas of mozzarella over de ovenschaal verdelen. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s