Bosbessen notencrumble

Na de appelcrumble van de laatste keer is het nu tijd voor een gezonde notencrumble met bosbessen. De crumble wordt gemaakt met noten en havermout en is dus gezond en voedzaam! 

Ingrediënten voor twee schaaltjes:

  • 75 gram bosbessen
  • 40 gram havermout
  • 30 gram noten (bijvoorbeeld cashew en walnoten)
  • 2-3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en verdeel de bosbessen over de schaaltjes.
  2. Maal de havermout en noten kort met een staafmixer. Doe dit niet te lang, want het is niet de bedoeling dat het een fijn meel wordt. 
  3. Meng de gesmolten kokosolie en honing door het notenmengsel tot het plakkerig geheel wordt. Voeg eventueel wat extra honing of kokosolie toe als het niet plakt.
  4. Verdeel de crumble over de bosbessen en druk even aan. Zet de crumble voor 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk! 

Eventueel kunnen de bosbessen worden vervangen door ander fruit. Of je voegt nog een andere fruitsoort toe, zoals bijvoorbeeld appel. 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s