Groente ratatouille

Afgelopen zondagavond, supermarkten waren al dicht, moest ik bedenken wat we gingen eten. Ik had vooral nog veel groente in huis, dus koos ik voor een groente ratatouille. Weinig moeite voor op de zondagavond, maar wel lekker en gezond! 

En verrassing, hier heb je dus dat smoren van gister voor nodig.

Ingrediënten:

  • Knoflook
  • Rode ui
  • Rode paprika
  • Aubergine
  • Courgette
  • Tomaten
  • Tijm

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook fijn en de rest van de groente snijd je in grove stukken.
  2. Verwarm ongeveer 4 eetlepels olijfolie in een pan. Voeg de knoflook toe en daarna ook de groente. Schep de groente door elkaar en steek 3 à 4 takjes tijm tussen de groente.
  3. Doe een deksel op de pan en laat de groente 15-20 minuten smoren. 

Breng de groente op smaak met zout en peper. Wat ook lekker is, schep 4 eetlepels ketchup door de gesmoorde groente. Voor het serveren strooi je wat geraspte kaas over de borden. 

Simpel, maar erg lekker! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s