Kooktechniek: smoren

Deze week komt er een recept online waarbij gebruik wordt gemaakt van de kooktechniek smoren. Toen ik dit recept tegen kwam heb ik eerst opgezocht wat dat smoren precies inhield. Dus vandaar dat ik deze kooktechniek met jullie deel alvorens ik het recept zelf deel. Smoren doe je in een pan met deksel, of dat nou een eenvoudige kookpan of een andere pan met deksel is maakt niet uit. 

Stapsgewijs groente smoren:

  1. Verwarm de olie in de pan en snijd alle groente.
  2. Doe alle ingrediënten in een pan en doe de deksel erop. Uit de groente komt vocht vrij, hierin gaart de groente.
  3. Laat de groente 15-20 minuten smoren op laag vuur. 

Ook vlees kun je smoren, dit lukt het best in een hapjespan of braadpan. Hier zul je wel zelf nog wat vocht aan toe moeten voegen. 

Advertenties

Een gedachte over “Kooktechniek: smoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s