Geroosterde groente met basilicumsaus

Genoeg van de altijd op dezelfde manier bereidde groente, probeer dan deze ovengeroosterde groente eens. 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 15 gram basilicum
  • 75 milliliter olijfolie
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 250 gram cherrytomaten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. 
  2. Vermaal de basilicumblaadjes samen met de pijnboompitten met een keukenmachine. Schenk hier 50ml olijfolie langzaam bij. Dit is je basilicumsaus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de paprika en de courgette in grove stukken. Doe in een ovenschaal en verdeel hier de rest van de olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. 
  4. Leg de tomaatjes bovenop de groente en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. 

De groenten kunnen zowel warm als koud geserveerd worden. Besprenkel de groenten voor het server met de basilicumsaus. Je kunt eventueel ook de basilicum mayonaise gebruiken ter garnering zoals op bovenstaande foto. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s