Stroopwafeltaart

Stroopwafels zijn toch wel mijn favoriete koeken. Dit keer heb ik ze verwerkt in een taart. 
Ingrediënten:

  • Stroopwafels
  • Karamelsaus
  • 250ml verse slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 150 gram monchou
  • Zakje vanillesuiker 

Bereiding:

  1. Verkruimel 6 stroopwafels voor de bodem in een keukenmachine. Als ze verkruimelt zijn voeg je de karamelsaus toe en roer je alles door elkaar.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel vervolgens de stroopwafelkruimels hier overheen. Verdeel en druk plat met de bolle vorm van een lepel.
  3. Klop de slagroom op met twee zakjes klopfix en meng vervolgens met de monchou. Je kunt hiervoor ook opgeklopte slagroom gebruiken. Als de monchou en slagroom gemengd zijn voeg je de vanillesuiker toe.
  4. Schep het monchou-slagroom mengsel in de springvorm en verdeel over de stroopwafelbodem. 
  5. Verkruimel nog 3-4 stroopwafels voor de topping en zet vervolgens in de koelkast voor minimaal een uur.

Advertenties

Een gedachte over “Stroopwafeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s