Lijnzaadcrackers

Crackers vind ik altijd lekker als lunch of als tussendoortje. Mijn favorieten zijn met een gekookt eitje er op of smeerkaas, je kunt er van maken wat je zelf lekker vindt. Ook door deze zelfgemaakte crackers kun je doen wat je zelf lekker vindt, mijn variatie lees je in dit recept.

Ingrediënten:

  • 200 ml water
  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram zonnebloempitten en pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en voeg het water toe, roer dit even goed door en laat het 20 minuten staan zodat het lijnzaad al het water opneemt.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel het mengsel over de bakplaat en verspreid het met een lepel.
  4. Leg een ander bakpapiertje boven op het mengsel en druk het dan goed plat, maak de plak zo dun mogelijk.
  5. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Als hij uit de oven komt kun je er crackers van snijden, zo groot als je wil.
  6. Draai alle crackers om en bak en nog een keer 25 minuten in de oven.
  7. Beleg de cracker met wat jij lekker vindt en eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s