Mango-yoghurt taart

Elke verjaardag staat er bij ons thuis zelfgemaakte taart op tafel. Ik wil zo veel mogelijk recepten uitproberen, maar vaak val ik toch weer terug op deze mango-yoghurt taart. Hij valt iedere keer in de smaak en verveelt nooit. Dankzij de yoghurt is het een lekkere frisse en niet al te zware taart. In plaats van mango kun je ook ander fruit gebruiken zoals bijvoorbeeld perzik.

Ingrediënten:

  • 125 gram roomboter
  • 250 gram lange vingers
  • 12 blaadjes gelatine
  • 425 gram mango (uit blik)
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 600 ml volle yoghurt
  • 1 citroen

Bereiding:

  1. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de onderkant met bakpapier.
  2. Smelt de roomboter. Maal de lange vingers in een keukenmachine fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
  3. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast tot de rest van de taart klaar is.
  4. Week 5 blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in koud water. Pureer de mango in een keukenmachine of blender. Verhit een derde van de mangopuree in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los dit op in de warme mangopuree. Als dit volledig is opgelost, roer je de rest van de mangopuree er doorheen
  5. Laat 7 blaadjes gelatine ongeveer 10 minuten in koud water weken. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker tot de dikte van yoghurt. Verwarm ongeveer 50 ml yoghurt in een pan en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Roer de rest van de yoghurt erdoor en spatel de slagroom en het sap van de citroen erdoor.
  6. Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schep met een lepel de mangovulling erop. Schenk voorzichtig de resterende yoghurtmousse erop en roer een paar keer voorzichtig door met een vork zodat je een marmer effect krijgt. Laat de taart tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

2016-07-22-16-53-54.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s