Mini pavlova 

Een pavlova is een grote taart die vooral bestaat uit eiwit. Deze keer hebben we er mini pavlova’s van gemaakt, lekker bij de koffie maar ook heerlijk als zomers toetje!

Ingrediënten:

  • 1 citroen
  • 5 eiwitten
  • 160 gram suiker
  • 1/2 el maizena
  • 1 snufje zout
  • Griekse yoghurt (eventueel met fruitsmaakje)
  • 160 gram lemon curd (zie dit recept)
  • Fruit naar keuze, ik gebruikte blauwe bessen en aardbeien)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp ongeveer de helft van de schil van de citroen en pers de andere  helft uit.
  3. Doe de eiwitten in een vetvrije, droge kom en klop met een mixer schuimig.
  4. Voeg de suiker al kloppend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Voeg de maizena, het zout, het citroensap en de citroenrasp toe. Klop alles goed door elkaar.
  5. Schep op de bakplaat hoopjes eiwit en maak een kuiltje in het midden. Bak de pavlova’s onderin de oven in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog een uur in de gesloten oven staan.
  6. Was het fruit en snijd het in stukjes. Verdeel de Griekse yoghurt over de pavlova’s en schep overal een beetje lemoncurd op. Verdeel het fruit er ook over. Nu kun je heerlijk genieten van je mini pavlova’s, eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s