Beenham met honing-mosterd marinade

Natuurlijk kun je marinade voor vlees gewoon in de winkel kopen maar het is veel leuker en lekkerder om het zelf te maken. Je hebt heel veel verschillende marinade’s maar ik koos voor een honing-mosterd marinade met tijm.

Ingrediënten:

  • 1 beenham
  • Peper & zout
  • 2 el olijfolie
  • 3 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 el tijm
  • Rozemarijn

Bereiding:

  1. Doe de olie, peper & zout, mosterd, honing en tijm in een schaaltje en roer dit even door.
  2. Leg de beenham in een ovenschaal en verdeel de marinade er over. Wrijf de ham er goed mee in zodat overal marinade zit. Leg de takjes rozemarijn op de ham. Dek de ham af en laat de marinade een uurtje intrekken.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Zet de ham in het midden van de oven. Hoe lang de ham in de oven moet hangt af van de grootte, reken ongeveer 10 minuten voor 100 gram. Laat de beenham lekker bakken en draai hem tussendoor een paar keer om.
  5. Haal de ham uit de oven en laat een paar minuutjes rusten in aluminium folie.
  6. Snijd er dan mooie plakken van en serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven. Eet smakelijk!

IMAG0429.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s