Lemon curd

Lemon curd is een soort pudding met een lekkere frisse citroensmaak. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als vulling tussen een taart als vulling in cupcakes of door de kwark.

Ingrediënten:

  • 2 citroenen
  •  125 gram suiker
  • 150 gram roomboter
  • 2 eieren

Bereiding:

  1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Verwarm het sap met de boter in een steelpan op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
  2. Mix met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de pan en breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik is als vla.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s