Witte chocolade crème brulee

Crème brulee is een heerlijk dessert voor op de zondag. Deze crème brulee is gemaakt met witte chocolade, een toetje om bij weg te dromen…

Ingrediënten:

  • 50 gram witte chocolade
  • 1 vanillestokje
  • 250ml melk
  • 250ml room
  • 5 eidooiers
  • 75 gram kristalsuiker
  • Rietsuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes er uit.
  2. Verwarm de melk met de room, het vanillemerg en het vanillestokje in een steelpannetje.
  3. Schep het vanillestokje er uit en smelt dan de witte chocolade in het melkmengsel.
  4. Klop de eidooiers witschuimig met de suiker. Hierna haal je de pan van het vuur en voeg je de “chocolademelk” al roerend  toe aan het eischuim. 
  5. Zet de pan nog even op het vuur en blijf roeren tot de crème bindt. Zorg dat het niet meer kookt. 
  6. Verdeel de crème over vuurvaste schaaltjes en schuif ze 45 minuten au bain marie in de oven.  Als ze klaar zijn laat je ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  7. Voor het serveren strooi je een laagje rietsuiker over de crème. Karameliseer de suiker met een gasbrander. 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s